Mandy Dirkzwager

Alpineskiester Mandy Dirkzwager 

Naam      Mandy Dirkzwager
Geboren     27 september 1990
Woonplaats  Leusden
Sport          Alpineskiën
Sportclub  Nederlandse Selectie
Trainer     René Rijsdijk
Sporttop-mentor  Richard Krajicek
Beste prestatie     Nederlands Jeugdkampioene reuzenslalom bij zowel Junioren als Senioren. Kwalificatie 2x JWK en 1x EJOF
Ultieme sportdoel Korte termijn: deelname JWK 2009 en op lange termijn aan de Olympische Spelen mogen meedoen
Site     www.dirkzwager.org


Ik ben Mandy Dirkzwager, 18 jaar oud, uit Leusden. Alpineskiën is mijn sport. Al jaren train ik op borstelbanen, sneeuwbanen en natuurlijk in de echte bergen. Vanaf mijn tiende zat ik in de talentontwikkeling van de Nederlandse Skivereniging. Hiermee heb ik verschillende Internationale Kinderwedstrijden geskied in Italië, Slovenië, Frankrijk en Andorra. In Andorra werd ik zelfs negende op de reuzenslalom. Sinds 2006 zit ik in de Nederlandse Damesselectie.

Ik ski ongeveer 20 weken in de sneeuw. Met de herenselectie zitten we een Piesendorf in Oostenrijk. We trainen veel in de omgeving van Kaprun.  In de zomer veel techniektrainingen, in de herfst meer slalom, reuzenslalom en SuperG. Na november gaan we dan weer het wedstrijdcircuit in: Oostenrijk, Zwitserland, Kroatië, Slovenië, Duitsland en Italië. Vorig jaar heb ik 40 FIS-wedstrijden (Féderation Internationale de Ski) geskied. Dit zijn wedstrijden om je punten op de FIS-lijst te verbeteren.

In 2006 mocht ik naar het JWK in Quebec, Canada. Dit was een unieke ervaring, zo tussen alle "skisterren". Vorig jaar kwalificeerde ik me voor het EJOF (Olympische Winterspelen voor sporters uit geboortejaar '90 en '89) in Jaca, Spanje, en in 2008 voor het JWK in Formigal, Spanje.

Afgelopen jaren stond ik herhaaldelijk op het podium van de Nederlandse Kampioenschappen. Dit jaar werd ik voor de tweede keer Nederlands Kampioene Reuzenslalom.

Ons conditieprogramma wordt verzorgd door het Olympisch Zentrum in Salzburg. Daar komen we eens in de 5 weken voor testen en wordt ons nieuwe conditieschema geschreven. We doen veel aan stabiliteitstrainengen, duurtrainingen en krachttrainingen.

Ik zit in het derde jaar van de Johan Cruyff University in Amsterdam.  Ik volg daar de opleiding Commerciële Sporteconomie.Mijn persoonlijke records in 2009 zijn:

Slalom                        45,72  FIS-punten  

Reuzenslalom              51,64  FIS-punten

Bekijk Mandy's FIS-resultaten

 

bg_right_1.jpg