Kai BloetjesNaam   Kai Bloetjes
Sport        Schaatsen en skeeleren
Sportclub    S.T.G Geestmerambacht
Trainer       Arie-Jan Brommer en Dirk-Jan Kossen
Beste prestatie   Winnaar Vikingrace (Soort WK t/m 16 jaar), Nederlands Kampioen 1500 meter, Winnaar Landenwedstrijd NED-DUI.
Ultieme sportdoel        Olympisch Goud winnen

Mijn naam is Kai Bloetjes, ik ben inmiddels achtien jaar en dit is mijn derde jaar bij Stichting Sporttop. Ik ben begonnen met schaatsen toen ik tien jaar oud was. Daarvoor skiede ik wedstrijden, maar op mijn twaalfde werd de combinatie te veel en ben ik compleet overgestapt naar het schaatsen. Ik train nu in de gewestelijke selectie van Noord-Holland/Utrecht, daarvoor heb ik in de baanselecties van Alkmaar gezeten en een jaar alleen met Arie-Jan Brommer getraind.

In de zomer doe ik aan wedstrijdskeeleren, waarbij ik ook al internationale wedstrijden heb gereden voor Nederland. Komend skeelerseizoen (zomer 2008) zal ik voor een Powerslideteam uitkomen in de Nederlandse competitie.

Als hobby doe ik in de zomer aan zeilen, dat is naast de vele trainingen lekker ontspannend. Ik geef 's zomers les bij een zeilschool aan het Uitgeestermeer. Verder zit ik ook nog op school, vorig jaar heb ik mijn HAVO gehaald en nu op voor mijn VWO. Om het allemaal te combineren met het sporten zit ik op een speciale school (LOOT), waar ze rekening houden met intensief sportende jongeren.

PR's Kai:
500 meter: 37,77
1.000 meter: 1.14,06
1.500 meter: 1.54,02
3.000 meter: 4.00,76
5.000 meter: 6.59,18
bg_right_1.jpg