Jorien ter Mors

Shorttrackschaatster Jorien ter Mors 
Foto: Nicoline Mogendorff

Naam         Jorien ter Mors
Geboren     21 december 1989
Woonplaats  Enschede
Sport      Shorttrack
Sportclub  SCT, Heerenveen
Trainer     John Monroe
Beste prestatie 3 jaar achtereenvolgend Nederlands kampioen
Ultieme sportdoel Goud Sochi 2014
Website  www.jorientermors.nl
   

Ik ben Jorien ter Mors. Geboren op 21-12-1989.

Mij grootste uit de hand gelopen hobby is shorttrack. Ik ben gaan shorttracken vanwege een schoolproject waar je jezelf voor op kon geven. Ik dacht: ‘Dat lijkt me wel wat schaatsen in de winter en skeeleren in de zomer’. Dat is wat ik graag wou. Na een aantal keren getraind te hebben was ik niet meer weg te slaan bij de ijsbaan op mij shorttrack schaatsen.

Ik train nu al een aantal jaar bij de NTS ( Nationale Trainings Selectie). Hiervoor heb ik veel moeten doen en laten. Zins dien woon ik op mezelf in Heerenveen, omdat de NTS in Heerenveen gezamenlijk traint en ik in Enschede woonde bij me ouders.

Tot nu toe heb ik al mooie prestatie behaald zoals 6 keer Nederlands Kampioen en verscheidende Nederlandse records. Ook heb ik internationaal al mooie prestaties behaald waaronder 6de op de 1500m tijdens de World Cup in Heerenveen (2008).

 Naast shorttrack ben ik ook bezig met een opleiding. In 2009 ben ik afgestudeerd op niveau 3 Bewegingsagoog op het CIOS. Na de Olympische winter spelen van 2010 ga ik deze opleiding voort zetten en hoop ik binnen 1 jaar deze opleiding af te ronden om vervolgens een HBO studie te gaan doen.

 

Mijn ultieme sportdoel is een medaille op de Olympische spelen.


bg_right_1.jpg