Jochem Uytdehaage

 

Jochem Uytdehaage (geb. Utrecht, 9-7-1976)

Oud-schaatser Jochem Uytdehaage schreef geschiedenis door op de 10 kilometer als eerste een tijd onder de 13 minuten neer te zetten. Een wereldrecord en goed voor een gouden Olympische medaille tijdens de Olympische Winterspelen in Salt Lake City in 2002. Tijdens deze Spelen won hij ook goud op de 5km en een zilveren medaille op de 1500 meter. Daarnaast is hij tweevoudig Europees Allround Kampioen en tweevoudig Wereldkampioen.


Uytdehaage nam in februari 2007, tijdens het WK Allround in Thialf, officieel afscheid van de schaatssport. Toch blijft de sport als rode draad door zijn leven lopen.


Wat veel mensen niet weten is dat hij al tijdens zijn actieve carriere, in 2004, Sporttop heeft opgericht. En tot en met de dag van vandaag is Jochem nauw betrokken bij alles wat er bij Sporttop speelt. Van beleid tot fundraising, van promotie tot het mentorschap. De bijdrage die Jochem levert aan Sporttop is onbezoldigd.

Bij Sporttop is Jochem de mentor van zwemster Sharon van Rouwendaal

Dagelijkse werkzaamheden
Naast de „uit de hand gelopen hobby” houd Jochem zich nu dagelijks bezig met de vitaliteit van mensen. Was zijn vroegere doel Olympisch goud winnen; vandaag de dag is het doel mensen een rijker leven te laten leven.

Dit doet hij vanuit zijn eigen bedrijf, De Uytdhaaging. Als spreker, trainer en coach in Persoonlijk Energiemanagement. De basis gedachte is simpel: wie goed voor zichzelf zorgt door op zijn of haar leefstijl te letten, leeft een rijker leven. En alles wat in deze leefstijl van belang is komt in zijn sessies, gelinkt aan de lessen uit de topsport, voorbij. Van het belang van hard trainen tot de noodzaak van echt herstel en ontspanning.

Hoe doe je dit en wat helpt jou? Wat is het effect van juiste voeding? Het belang van slaap en algemene lichaamsbeweging en wat zijn de effecten van stress op een prestatie? En hoe kan je leren dat je de juiste focus hebt om het moment dat het er om draait. In de sport, in privé en werkomstandigheden?

 

Daarnaast is hij ook nog ambassadeur van de Nederlandse Cystic Fibrosis Stichting en het daaraan gelieerde Skate4AIR.


Wilt u een persoonlijk bericht sturen aan Jochem met betrekking tot Sporttop, stuurt u dan een e-mail naar jochem @ sporttop . nl

Voor meer informatie over Jochem - kijk op zijn website: De Uytdhaaging .

Direct contact overige zaken: contact Jochem

bg_right_1.jpg