Trinko Keen

Trienko Bertus (Trinko) Keen (Randwijk, 22 september 1971) is een van de weinige Nederlandse tafeltennisprofs. Hij speelde jaren in de Duitse Bundesliga voor onder meer TTC Jülich, TTC Zugbrücke Grenzau, SV Plüderhausen,SV Werder Bremen en in 2009/10 voor European Champions League-houder Borussia Düsseldorf. In juni 2010 keerde hij terug naar Plüderhausen[1].

Keen behoort tot een selecte groep Nederlandse sporters die aan drie of meer Olympische Spelen heeft deelgenomen. Hij verdeelde in veertien finales van het NK tafeltennis samen met Danny Heister nationale titels. Keen is de jongere broer van Gerdie Keen.
Met TTV Avanti won hij de nationale beker van Nederland, maar nog voor zijn twintigste verjaardag verhuisde hij naar het kwalitatief veel sterkere Duitsland, waar hij met name onder Chinese coaches trainde.

Keen kondigde voor het EK van 2008 in Sint-Petersburg aan dat dit zijn laatste toernooi als international zou zijn. Op het EK won hij vervolgens samen met oud-wereldkampioen Werner Schlager een zilveren medaille in het dubbelspel, Keens beste prestatie ooit. Eerder won hij eenmaal EK-brons in het enkelspel, eenmaal in het dubbelspel en eenmaal in het ploegentoernooi. Met vier EK-medailles op zak zou Keen zich alleen nog bezig gaan houden met spelen in clubverband (hij stopte eerder al met NK's). Schlager haalde hem later niettemin over om samen andermaal te dubbelen op EK 2009 in Stuttgart. Daar werden ze in de derde ronde uitgeschakeld door het Kroatische duo Andrej Gacina/Ivan Juzbasic.

 

bg_right_1.jpg