Michelle Broekhuizen

Zeilster Michelle Broekhuizen

Naam       

Michelle Broekhuizen

Geboortedatum      14-09-1992
Woonplaats    Kampen
Sport        Zeilen Laser Radiaal
Sportclub    P2012
Trainer       Rody van Mackelenburg
Beste prestatie   Europees Kampioen <16, 3de op NK
Ultieme sportdoel   Deelname Olympische Spelen
Sporttop-mentor   Bureau Sporttop

 

Ik ben Michelle Broekhuizen en zeil inmiddels 11 jaar. Ik ging vroeger al snel met mijn ouders mee op de boot. Toen ik tijdens een vakantie in Frankrijk kinderen alleen in bootjes zag varen wist ik het zeker: dat wil ik ook! Ik was toen vijf jaar en mocht het volgende seizoen beginnen in de Optimist. Via clubwedstrijden naar regiowedstrijden naar landelijke wedstrijden ging ik ook steeds meer trainen. In 2005 kwam ik bij de kernploeg van de Optimisten terecht. Hierin heb ik veel ervaring opgedaan.
Op een bepaald moment was het tijd voor een nieuwe stap, ik wilde in een andere klasse gaan varen. De beslissing was snel gemaakt: ik wilde Laser gaan varen. In de Laser ging het al snel steeds beter en in de Laser 4.7 werd ik Nederlands en Europees kampioen bij de meisjes onder 17 jaar. Na mijn overstap in de Olympische laser radiaal, die een groter zeil heeft, ben ik meer internationale wedstrijden gaan varen. Ik ben nu net terug uit Denemarken waar ik ben geweest voor het ISAF Jeugd WK hier ben ik 18e geworden waar ik tevreden mee kan zijn aangezien er heel veel wind stond.
Doordeweeks ben ik met school bezig, ik ga nu naar 5 VWO. En dat probeer ik zo goed mogelijk vol te houden aangezien ik dan soms tussendoor vrij kan krijgen voor een trainingsclinic. Mijn uiteindelijke doel is om naar de Olympische Spelen te gaan.

30-04-2014: Ik ben ondertussen geslaagd aan het VWO en studeer op dit moment Medische Wetenschappen. Ook ben ik begonnen met zeilen in de 470 klasse. 

 

bg_right_1.jpg