Eva Lim

Kunstschaatsster Eva Lim
Naam      

Eva Lim

Geboren    Changsa, China
Woonplaats  Mol (België)
Sport      Kunstschaatsen
Sportclub  BKV Den Bosch
Trainer     Willy van Veen, Neil Carpenter en Sandy Suy (choreografie)
Beste prestatie 1e NK Junioren 2007, 2e NK Senioren 2008, 6e Senioren Aegon Challenge Cup 2008 (internationaal)
Ultieme sportdoel Deelnemen aan EK's en WK's en eventueel naar de Olympische Spelen
Sporttop-mentor Marcel Wouda

 

Hallo, mijn naam is Eva Lim. Ik ben 16 jaar oud en mijn grootste passie is kunstschaatsen. Ik woon in België maar train vooral in Nederland. Ik heb de Nederlandse nationaliteit vandaar dat ik voor Nederland schaats.
Toen ik 4 jaar oud was wilde ik al ontzettend graag kunstschaatsen nadat ik Michelle Kwan op TV had gezien. Ik dacht:  'Dat wil ik ook!'. Toch mocht ik pas 2,5 jaar later beginnen met schaatsen omdat mijn moeder mij al die tijd nog te klein vond. Ik ben begonnen bij een club in België. Binnen de club vonden ze dat ik talent had en ze stuurden mij door naar Nederland voor extra training.
Trainen doe ik vooral in Den Bosch. In het winterseizoen train ik 's morgens voor de school begint. Ook train ik nog minstens 1x per week in België. In het zomerseizoen train ik bijna alleen in Den Bosch omdat er nergens anders ijs is. Ik zit in de kernploeg Kunstrijden. Het leukste aan het kunstschaatsen vind ik de waardering van het publiek als je een wedstrijd hebt geschaatst. Ik word ontzettend vrolijk als mensen na afloop van mijn kur hard klappen, ook al gaat het soms iets minder. Als ik weet dat ze van mijn prestatie hebben genoten geeft dat voor mij al veel voldoening. Ik houd ervan om mijzelf te verbeteren ondanks het feit dat ik ontzettend op mezelf kan mopperen als iets niet lukt of gaat. Ik hoop ooit deel te kunnen nemen aan EK's en WK's en eventueel ook nog aan de Olympische Spelen.
In augustus ga ik beginnen aan Havo 5, mijn eindexamenjaar. Ik doe dit jaar in 2 jaar omdat ik dan overdag meer tijd heb om te trainen. Ik doe dan per jaar 4 vakken. Ik weet nog niet zeker wat ik in de toekomst wil gaan doen. Waarschijnlijk wil ik na mijn examen nog een jaar naar Canada of Amerika om daar te trainen.

 

bg_right_1.jpg