Sharon van Rouwendaal

Zwemster Sharon van Rouwendaal

Foto: Andrea Kneppers

Naam       

Sharon van Rouwendaal

Geboortedatum      09-09-1993
Woonplaats    Narbonne (Zuid-Frankrijk)
Sport        Zwemmen
Sportclub    Eiffel Swimmers PSV
Trainer       Phillippe Lucas
Beste prestatie   2x Goud open Water EK 2014
Ultieme sportdoel   Olympische Spelen
Sporttop-mentor   Jochem Uytdehaage
Website   Sharon's Blog
Twitter   https://twitter.com/SvRouwendaal

 

Ik ben Sharon van Rouwendaal, ik ben geboren in Baarn op 09-09-1993. Ik heb tot mijn achtste jaar in Soest gewoond, daar deed ik aan Atletiek en zwemmen. Toen ben ik met mijn familie naar Frankrijk geemigreerd. Mijn familie bestaat uit: vader, moeder en mijn oudere broer en zus. Ik ben naar een Franse school gegaan, daardoor spreek ik nu vloeiend Frans. Ook ben ik lid geworden van 3 Franse sport clubs: triatlon, atlethiek en zwemmen. Ik was heel erg goed in hard lopen en cross country, ik had daardoor onder andere het record van d’Aquitaine en werd kampioen. Ik heb dit 5 jaar lang vol gehouden, totdat ik na een zwemstage aangesproken werd door een trainer. Uiteindelijk heb ik voor zwemmen gekozen omdat ik meer met zwemmen kon trainen. Uiteindelijk ben ik op mijn 13e uit huis gegaan en bij mijn trainer gaan wonen. Na 2 maanden training bij hem was ik al 5x Kampioen van Frankrijk in de categorie 14 en 15 jaar. Ik zat toen ook al bij de eerste 5 van Frankrijk senioren.

Na dat ik Europees Jeugd Kampioen ben geworden in Belgrado 2008, liep het niet zo lekker met mij en mijn trainer. Vooral nadat ik van Bordeaux naar Narbonne verhuist zijn ben met de club, ik zag hierdoor mijn ouders nog maar 1x in de 6 weken. Vervolgens werd ik uitgenodigd door de teammanager van de KNZB, om een paar dagen in aanloop naar de Swim Cup bij hem te komen logeren. Daardoor zag ik hoe het ook anders kon en proefde de sfeer van de Nederlandse gezelligheid. Ik had het erg naar mijn zin, iedereen was aardig en alles ging in overleg. Een week na de Swim Cup had ik nog Franse Kampioenschappen en aansluitend heb ik besloten om terug naar Nederland te gaan om daar te gaan trainen. 3 maanden later werd ik ook weer Europees Jeugd Kampioen onder leiding van Jeanet Mulder, mijn Nederlandse trainster. Inmiddels train ik al weer 6 maanden met veel plezier in Nederland. Mijn droom is om naar De Olmpische Spelen in Londen 2012 te gaan.

Na vier jaar Eindhoven keerde toptalent Van Rouwendaal (20) afgelopen voorjaar terug naar Zuid-Frankrijk, waar ze als achtjarige haar carrière was begonnen. Van het hightech-zwemlaboratorium Eindhoven naar een spartaans – maar verwarmd – buitenbad in Narbonne, waar het kan vriezen tijdens de training, zoals vorige week. En waar een ouderwetse stopwatch het enige technische hulpmiddel is.

 

bg_right_1.jpg