Kiki Geserick

Waterpoloster Kiki Geserick

Naam       

Kiki Geserick

Geboortedatum      20-01-1991
Woonplaats    Utrecht
Sport        Waterpolo
Sportclub   

UZSC

Trainer       Beatrix Fulop & Robin van Galen
Beste prestatie   2e plaats WJK < 18
Ultieme sportdoel   Deelname Olympische Spelen
Sporttop-mentor   Kirsten van der Kolk
Website   Kiki's Blog

 

Hallo,

Toen ik ongeveer tien jaar was, begon ik met waterpolo. Dit deed ik bij de club om de hoek, HZC de Robben. Na tien jaar ben ik, vanwege sportieve omstandigheden, naar het Ravijn in Nijverdal gegaan. Bij het Ravijn wordt op een veel hoger niveau waterpolo gespeeld. De overstap kwam dus ten goede van mijn ontwikkeling als speelster.
Na een seizoen (2010-2011) voor het Ravijn te hebben gespeeld en een fulltime programma te hebben getraind bij de A-selectie (Nationaal team), merkte ik dat het reizen mij opbrak.

Voor een goede ‘arbeid/rust verhouding’ was het praktisch gezien een goede stap om een club te zoeken in de buurt van Utrecht. Op die manier kon ik trainen en naar school gaan in dezelfde buurt.

Na contact te hebben gehad met Robin van Galen (technisch directeur UZSC), heb ik besloten over te stappen naar UZSC. Deze overstap was niet alleen logistiek erg handig, ook was het voor mijn eigen ontwikkeling een logische stap.

Een logisch gevolg van het spelen bij UZSC, zou het wonen in Utrecht zijn. Op die manier had/heb ik alles in Utrecht zitten. Alleen voor de trainingen bij het Nationaal team, zijn in Zeist.

Vanaf het seizoen 2011-2012 speel ik dus voor de club uit Utrecht, UZSC. Het eerste seizoen hebben wij de bekerfinale gehaald en zijn 5e geworden in de competitie. Een best mooie prestatie, voor een heel nieuw team.

Waterpolo is een teamsport, waar je afhankelijk bent van selectiemomenten. En daarnaast moet je je als team weten te plaatsen voor toernooien. Uiteindelijk is mijn doel voor het Nederlands team te spelen en ons dan te kwalificeren voor de Olympische Spelen. Logisch stap daarna is het zo goed mogelijk presteren op de OS! 

 

bg_right_1.jpg