Irene Schouten

Schaatsster en Europees kampioen skaten Irene Schouten

Naam      

Irene Schouten

Geboortedatum    21 juni 1992
Woonplaats  Hoorn
Sport      schaatsen / skeeleren
Sportclub  STG Koggenland / Skeelervereniging Radboud
Trainer     Peter Bos
Beste prestatie 4-voudig Europees Kampioene Skeeleren
Ultieme sportdoel Olympische Spelen
Sporttop-mentor Arno Havenga
Website Irene's Blog

 

Ik ben Irene Schouten, geboren op 21 juni 1992 en kom uit Andijk. Ik doe aan schaatsen en skeeleren. Skeeleren is een hele goede zomer training voor het schaatsen.

In 2002 ben ik begonnen met schaatsen. Ik schaatste op de ijsbaan in Alkmaar. Gelukkig kwam er een nieuwe baan in Hoorn. Dat scheelde een hoop reistijd voor mij.

in 2007 kwam in in Team de Wit, dat was een top jaar voor mij. Niet alleen goede prestaties maar ook een hele gezellige groep. Ik werd het het NK sprint 2e en het NK allround 3e als eerste jaars B. mijn persoonlijke records verbeterde ik ook met seconden.
Het jaar daarna ging wat minder. De eerste paar trainingen gingen goed, totdat ik opeens heel moe werd. Ik bleek een onsteking te hebben aan mijn schildklier. Mijn schildklier werkte te snel waardoor ik heel snel moe werd. Na een half seizoen ging het weer beter met mij. Ik begon weer rustig aan te schaatsen en sloot het seizoen nog wel af met een zilveren en een bronzen plak op het NK.

Afgelopen zomer (2009) heb ik een goede zomer gehad. ik ben 5x Nederlands Kampioen, 3x Europees kampioen geworden.

Nu begint het schaatsseizoen 2009-2010 weer. Ik heb al een paar keer op het ijs gestaan het het ging erg goed. We zullen zien wat er van de winter gebeurt!

 

bg_right_1.jpg