Bram Peters

Atleet Bram Peters

Naam       

Bram Peters

Geboortedatum      6 februari 1992
Woonplaats    Arnhem
Sport        Atletiek, sprint
Sportclub    Prins Hendrik
Trainer       Wigert Thunissen
Beste prestatie   4e plaats EYOF, 2 vouding nationaal kampioen 200m
Ultieme sportdoel   Olympische Spelen
Sporttopmentor   Johan Kenkhuis
Website   Bram Peters Blog

 

Mijn naam is Bram Peters. Ik ben geboren op 6 februari 1992 en beoefen vanaf mijn 6e jaar atletiek. Sinds 2008 ben ik me gaan specialiseren in de sprintonderdelen (100M, 200M, 400M en 4x100M.  Het seizoen 2010 kom voor het eerst uit als A junior.


Als een klein mannetje van 6 jaar had ik nog nooit van atletiek gehoord. Tot mijn juffrouw in groep 3 tegen mij zei:' Bram, jij bent een snelle jongen. Heb je al ooit eens aan atletiek gedacht? Dat is een sport waar je op een baan moet rennen'. Ik had rennen altijd al erg leuk gevonden dus besloot ik om eens een kijkje te nemen op de atletiekbaan in Oss (AV Oss 78). Hier ben ik begonnen met atletiek.


Vervolgens ben ik bij de club Prins Hendrik te Vught terecht gekomen. Hier ben ik door goede training, snel vooruit gegaan. Mede hierdoor ben ik Nederlands kampioen geworden op de 200M en 3de op de 100M. Ook heb ik mijn 1ste grote toernooi kunnen lopen: de EYOF (Europeon Youth Olimpic Festival) in Finland. Hier heb ik deelgenomen aan de 200M en aan de 4x100M. Op de 200 M ben ik net 4de geworden met een tijd van 21.58, wat een Nederlands record betekende. 

Nu volg ik een fulltime trainingsprogramma op Papendal. En hiernaast studeer ik Sport, Gezondheid en Management (SGM) op de HAN in Nijmegen. Ik woon nu sinds kort, mooi centraal, in ’t dorp in Arnhem. Via het NOC-NSF is hier een sportersflat ingericht. Ik woon hier nu met zo’n 30 sporters van allerlei disciplines. Dit maakt de reistijd naar de training en naar school voor mij een stuk korter. Hierdoor is het makkelijker een goede combinatie te maken tussen studie en sport.

Mijn doel en mijn droom is om ooit bij de Olympische spelen aanwezig te zijn… en dan niet als toeschouwer!! 

PR's 100M: 10.83 200M: 21.58

bg_right_1.jpg