Dafne Schippers

Atlete Dafne Schippers

Naam       

Dafne Schippers

Geboortedatum   15-06-1992
Woonplaats    Utrecht
Sport        atletiek
Sportclub    Hellas
Trainer       Bart Bennema
Beste prestatie  

Deelname Olympische Spelen Londen 2012

Zilver EK 2012 4x100 estafette

Europees kampioene junioren zevenkamp 2011

Wereldkampioene junioren meerkamp 2010

8-voudig Nederlands Kampioene in 2000

Ultieme sportdoel   Olympische Spelen
Sporttop-mentor   Lobke Berkhout
Website   Dafne's Blog

 

Mijn naam is Dafne Schippers. Ik woon in Utrecht. Naast mijn ouders heb ik nog een broer Derek en een zus Sanne, zij studeren allebei en doen allebei aan voetbal. Wij zijn een erg sportief gezin zowel actief als passief.
Toen ik 7 jaar oud was koos ik voor de sport tennis. Na 2 jaar was ik nog niet veel beter geworden, en daardoor werd mijn motivatie om er voor te gaan ook steeds minder. Tijdens een sponsorloop bij de tennisclub viel mijn loopvermogen op en werd mij geadviseerd eens bij een atletiekvereniging te gaan kijken. Dat heb ik gedaan en sindsdien zit ik op atletiek bij Hellas Utrecht sinds mijn negende jaar. Na twee trainingen volgde een wedstrijd, daar deed ik aan mee en werd meteen tweede. Nu zit ik nog steeds bij Hellas.

Ik train, als er geen wedstrijden zijn, 6 keer in de week. Op maandag train ik in Utrecht, dinsdag ga ik naar Papendal in Arnhem, op donderdag ben ik ook op Papendal en blijf daar slapen zodat ik ’s ochtends en ’s middags weer kan trainen. Op zaterdag ben ik af en toe op Papendal en soms train ik gewoon thuis.

In 2012 kon Dafne als 20-jarige al deelnemen aan de Olympische Spelen in Londen.

 

bg_right_1.jpg