Kirsten van der Kolk

Zoals vele roeiers en roeisters begint Kirsten met de sport wanneer zij naar de universiteit van Amsterdam gaat. Bij roeivereniging Nereus maakt zij de eerste slagen in de boot. Het begin van een succesvolle carrière. Haar grootste successen boekt ze samen met Marit van Eupen in de lichte dubbeltwee. In die boot winnen zij meerder medailles in de wereldbeker. Op de Olympische Spelen van Athene in 2004 winnen zij brons. 

Na deze Spelen wordt Kirsten moeder (ze is getrouwd met oud-roeier Pepijn Aardewijn). Marit van Eupen roeit succesvol in de skiff. Voor de Olympische Spelen van 2008 in Bejing staat dat nummer niet op het programma maar de lichte dubbeltwee wel. Dat brengt Kirsten en Marit weer bij elkaar. In december 2007 neemt Kirsten de beslissing om nog één keer alles opzij te zetten voor goud. Met groot machtsvertoon laten Kirsten en Marit zien dat dat een goede beslissing was. In Beijng volgt de bekroning op het werk met goud.

Kirsten geeft nu met haar eigen bedrijf Kolk Sport Inspirations lezingen over het bereiken van topprestaties in het bedrijfsleven. Daarnaast geeft ze clinics in het roeien. U kunt hiervoor kijken op www.kirstenvanderkolk.nl. Tevens is ze werkzaam als roeicoach voor de KNRB.

Bij Sporttop is zij de mentor van Niels Broekhuizen

bg_right_1.jpg