Doelen

Sporttop is dé talentbegeleider van Nederland. Sinds 16 maart 2004 is Sporttop actief en het eerste Olympische succes werd in augustus 2012, tijdens de zomerspelen, in Londen behaald. Ranomi Kromowidjojo haalde het eerste individuele Sporttop goud binnen!

De doelstellingen van Sporttop zijn als volgt:

  • Het stimuleren van sporters om hun talenten verder te ontwikkelen om zo de doorstroming naar de top te bevorderen. Niet alleen de ontwikkeling als topsporter is van belang maar juist ook de groei tot totaal ontwikkeld mens.
  • Het bieden van ondersteuning voor de duurzame ontwikkeling van de carrière van talenten om zo een lange en gezonde sportcarrière te bereiken, waarbij sport continu op een hoog niveau wordt beoefend.
  • Het bijstaan van toptalenten op het persoonlijke vlak door mentale begeleiding en de combinatie sport en studie mogelijk maken.

Een afgeleide doelstelling is het leveren van een substantiële, positieve bijdrage aan de Nederlandse sport in het algemeen. Sport promoten als leuk, sociaal en gezond. Daarbij moeten topsporters een inspiratiebron zijn voor anderen.

Hoe helpt Sporttop de talenten?

bg_right_1.jpg