Beste talenten, mentoren, partners en betrokkenen, 

Sporttop zet zich graag in voor de sporttalenten van de toekomst en dit jaar doen we nog een stapje extra,  samen met anderen in het programma Talent Centraal. Wellicht hebben jullie hier al iets over gehoord of gelezen, maar we nemen graag even een moment om dit nieuwe programma officieel aan jullie voorstellen. 

Talent Centraal
Vijf partijen die de visie delen dat ambitieus talent binnen de sport moet worden gekoesterd, moet worden aangewakkerd en begeleid. Zodat talent niet blijft bij talent maar uitgroeit tot succes. Daarom hebben Sporttop (met Jochem Uytdehaage), Talentboek (met Yvonne van Gennip), de SportMaatschappij (met Sylvia Karres), Helden (met Barbara Barend) onder initiatief van ABN AMRO zaterdag 9 april het programma ‘Talent Centraal’ gelanceerd. Een op maat gesneden jaarprogramma met als enige doel sporttalent te ondersteunen in het realiseren van hun sportieve en maatschappelijke doelen.

Talent Centraal richt zich op jonge ambitieuze sporters die echt iets willen bereiken. Het jaarprogramma biedt begeleiding en tools op die domeinen waar het jonge talent en zijn omgeving behoefte aan heeft waarvan er 4 centraal staan in het programma; Kennis, Imago, Geld en Carrière. Op die manier helpen de verschillende partijen de talenten bij het waarmaken van hun wensen en dromen. In een jaar tijd krijgen de talenten 4 verschillende sessies, 2 bootcamps en online seminars aangeboden.

Kick off
De eerste 32 talenten zijn op zaterdag 9 april het jaarprogramma gestart met een kick off in het Olympisch Stadion. Ze ontvingen een introductie op de 4 verschillende domeinen, kregen voedingsadvies van de voedingskundige van Ajax, zijn professioneel op de foto gezet en hun ouders volgden twee workshops van kindercoach Tischa Neven en de ABN AMRO Sportdesk over sport en financiën. 

Tegelijkertijd is het platform talentcentraal.nl gelanceerd waarop iedereen in NL terecht kan die graag meer wilt weten over de verschillende domeinen, op de hoogte wilt blijven van de vorderingen van de talenten of een test wil maken om eventueel ook in het programma te worden opgenomen.

TC.groepsfoto2 TC.intro.edith.3 TC.kennis6 TC.niels

Talenten aan het woord
Sporttop talenten Niels, Roos, Jeffrey, Esther en Sara waren ook aanwezig bij de kick off. De eerste indruk van onze Sporttop talenten lees je op onze Facebookpagina!

Bij Sporttop kijken we er naar uit om dit jaar aan de slag te gaan met deze enthousiaste talenten en samen te werken met deze betrokken partijen. We zullen je nog regelmatig op de hoogte houden van de successen van Talent Centraal.

Wil je meer weten, neem dan contact op met eva@sporttop.nl of 06-29022721. 

bg_right_1.jpg