Mike Marissen

Zwemmer Mike Marissen

Naam         Mike Marissen
Geboren      19-03-1992
Woonplaats          Heerenveen
Sport      Zwemmen
Sportclub    DWK
Trainer         Kees Robbertsen
Sporttop-mentor   Wietske de Ruiter
Beste prestaties    

Zevenvoudig Nederlands Junioren Kampioen 2007
Limiet voor het EJK.

Ultieme sportdoel   Olympisch Goud, Wereldrecordhouder

 

Hallo ik ben Mike. Ik zwem vanaf mijn 8ste en doe dat nog steeds met heel veel plezier. Ik ben gaan zwemmen omdat ik Pieter van den Hoogenband zag winnen in 2000 in Sydney. En toen ik dat zag had zo iets van: 'dat wil ik ook' en dat is nu waar ik voor ga en wat mijn droom is.


Mijn mentor is Bas van de Goor en hij geeft me veel goede tips over het leven en handelen als een topsporter. Vooral plezier hebben wat je doet is erg belangrijk. Ik zit ook nog op school en doe VMBO tl. Ik hoop in 2010 klaar te zijn met mijn VMBO. Ik hoop dat ik er bij ben met de olympische spelen van Londen 2012.

In zowel 2009 als 2010 nam Marissen deel aan de Europese jeugdkampioenschappen zwemmen, zijn beste resultaat was hierbij was de negende plaats op de 200 meter wisselslag in 2010. Tijdens Open Nederlandse kampioenschappen zwemmen 2010 in Eindhoven stond hij voor de eerste maal in zijn carrière op het podium van een NK, hij behaalde de bronzen medaille op de 200 meter wisselslag. Op de Europese kampioenschappen kortebaanzwemmen 2011 in Szczecin maakte Marissen zijn internationale debuut bij de senioren, op dit toernooi werd hij op al zijn afstanden uitgeschakeld in de series.

Tijdens de Open Nederlandse kampioenschappen zwemmen 2012 in Amsterdam veroverde hij, op de 200 meter wisselslag, zijn eerste nationale titel. Op 7 juni 2013 verbeterde hij, tijdens de Open Nederlandse kampioenschappen zwemmen 2013 in Eindhoven, het Nederlands record op de 200 meter wisselslag, dat sinds 24 augustus 1997 in handen was van Marcel Wouda.

 

Mijn beste tijd op de 200 wisselslag, daar heb ik ook mijn EJK limiet gehaald. 200 m wisselslag: 2.07.00. Ik heb ook nog Nederlandsrecord op deze afstand op 25 meter bad: 2.05.46

Zijn oude mentor Bas van de Goor over Mike:
"Op mijn eerste vraag aan Mike: "Waar wil jij over 5 jaar staan?", kreeg ik het antwoord: "Op de hoogste tree van het podium in Londen." Die ambitie wil ik ondersteunen. Ik help hem met keuzes maken, Mike gaat laten zien daar onvoorwaardelijk achter te staan."

bg_right_1.jpg