Start schaatsseizoen voor Aron Romeijn:“Laat maar komen!”

2 keer per dag, 6 dagen in de week trainen. Zo ziet een normale trainingsweek er voor Aron uit. In 2013 heeft hij zijn opleiding commerciële economie afgerond om zich vervolgens volop op het schaatsen te richten. Als we met Aron spreken is hij ondertussen aan het warm fietsen zodat hij daarna direct het ijs op kan. “In principe trainen we het hele jaar door, iedere dag. In de zomermaanden vooral naast het ijs, nu sinds 3 weken trainen we weer op het ijs.” Aron woont zelf in Heerenveen, waardoor hij gemakkelijk elke dag naar de schaatsbaan in Thialf kan.

Op dit moment staat voor Aron alles in het teken van de World Cup kwalificaties, deze vinden eind oktober plaats. Naast de World Cup kwalificaties zijn de NK afstanden eind december en het NK sprint ook twee belangrijke wedstrijden. “Uiteraard wanneer je door de kwalificaties voor de World Cup komt, dan ga je een volledig ander traject in. Voor nu focus ik me dan ook volledig op deze kwalificaties.” Mocht Aron zich tijdens deze wedstrijd niet kwalificeren dan heeft hij opnieuw een kans tijdens het NK afstanden. In december kan iedereen zich namelijk opnieuw kwalificeren voor de volgende World Cup wedstrijden.

Aron heeft zijn doelen voornamelijk gericht op het rijden van een World Cup. “Het zou mooi zijn als ik een World Cup kan rijden, dat is echt een uitdagend doel. Daarnaast lijkt het mij super vet! Ik heb nog nooit een World Cup mogen rijden, voor mij dus een totaal nieuwe ervaring.” In Nederland behaal je dit alleen niet zomaar, dit is een zware kluif en dat ziet Aron goed in. In het schaatsen is de top in Nederland erg groot. Ongeveer 10 schaatsers gaan op een afstand de strijd met elkaar aan voor een top 5-klassering. “Ik denk dat ik om deze plekken mee kan strijden. Daarvoor moet ik het beste uit mezelf kunnen halen deze dagen, wil ik er net bij zitten.” Aron zijn afstanden zijn de 500m en de 1000m, waarbij de verschillen tussen de schaatsers enorm klein zijn. “Het zou leuk zijn als ik mezelf er tussen kan rijden. Het is voor mij voornamelijk belangrijk dat ik op dat moment gewoon goed ben, daar ben ik voornamelijk mee bezig. “

Aron heeft in ieder geval veel zin in het aankomende schaatsseizoen. “ik heb een goede zomer gedraaid, geen blessures en ik zit lekker in mijn vel. Laat maar komen!” Van 30 september tot 12 oktober vertrekt Aron nog voor een trainingskamp naar Inzell. Hier zal hij zich volledig gaan klaarstomen voor de eerste wedstrijden.

start__large

Foto via: www.AronRomeijn.nl

bg_right_1.jpg