In een ongedwongen setting van elkaar leren tijdens de Sporttop Talent Walk

Energiebalans, duurzaam presteren, gezonde voeding en mentale weerbaarheid, een kleine greep uit de thema’s die tijdens de Talent Walk aan bod zijn gekomen. In het mooie bos van Austerlitz kwamen we met z’n allen bij elkaar om op een vrije manier ervaringen en kennis te delen. We kunnen met zekerheid zeggen dat dit is gelukt. Een grote groep sporttalenten, mentoren en diverse gasten uit het bedrijfsleven ontmoetten elkaar in een vertrouwde ontspannen setting. Het doel van deze 2 dagen was voornamelijk om van elkaar te leren, ervaringen te delen en zo een aanzet te maken op je eigen ontwikkeling. Kennisoverdracht staat tenslotte centraal bij Sporttop.

De vrijdagmiddag begon met een heerlijke lunch bij Better Future, gevolgd door de start van de eerste wandeling. Tijdens de wandeling gingen we onder begeleiding van Talent Walks met elkaar op zoek naar handige tips en tricks waarmee je nog effectiever kunt worden in je werk of sport. Dit werd gedaan aan de hand van verhalen en korte opdrachten. Al snel werd duidelijk dat het door iedereen als zeer fijn werd ervaren en dat de talenten, mentoren en gasten uit het bedrijfsleven met elkaar in gesprek gingen over diverse onderwerpen. In de avond tijdens het kampvuur werd dit nogmaals bevestigd. Mentor Marcella bracht het onderwerp ‘mentale weerbaarheid’ aan bod, verteld vanuit het perspectief van haar eigen carrière als topsportster. Bastiaan Tamminga had een leerzaam en interessant verhaal over ‘omgaan met druk’. Wat is voor jou druk en hoe ga je daarmee om? Mooi om te zien dat ieder talent dit anders ervaart en hier ook anders mee omgaat. De ontspannen en vertrouwde setting zorgde ervoor dat er onderling een binding ontstond. Iedereen voelde zich vrij om zijn verhaal te delen in de groep, maar ook werd er goed naar elkaar geluisterd.

Zaterdagochtend zaten we, na een goede nachtrust in Hotel Woudenschoten, met z’n allen aan het ontbijt. Met volle energie en enthousiasme begonnen we aan dag 2 van de Talent Walk. “Ik stond vanochtend met zo veel energie op! Ik vind het leuk om te zien hoe ver de talenten al zijn in hun ontwikkeling. Ze zijn oprecht geïnteresseerd en doen heel het weekend proactief mee.” Aldus de positieve woorden van Renate Groenewold op de zaterdagochtend. Na het ontbijt gaf Jochem Uytdehaage samen met Jeske Kisters een presentatie over duurzaam presteren. Aansluitend konden we ontspannen met een yoga les van Robert Knol waarbij verschillende ademhalingstechnieken aan bod kwamen. De yogalessen werden door de groep als zeer effectief ervaren. Zo had Jeske na het weekend besloten om eens op zoek te gaan naar een yoga school bij haar in de buurt. Yoga zorgt er voor dat je ontspanning kunt vinden in inspanning, iets waar een topsporter dagelijks profijt uit kan halen.

Uiteraard vertrok de volledige groep in de middag weer de bossen in voor verschillende opdrachten, gekoppeld aan relevante thema’s. Sporttop talent Esther Deden vond het goed om te zien dat iedereen met elkaar stond te praten, zowel de talenten en mentoren, maar ook de mensen uit het bedrijfsleven. “Iedereen kan meedoen, dat maakt de Talent Walk zo leuk en leerzaam.” Aan het eind van de dag kwamen we met z’n allen nog even bij elkaar om een stappenplan op te stellen. Wat is de deelnemers opgevallen? Wat nemen ze mee en waar zouden ze mee aan de slag willen? De talenten hebben een andere kijk gekregen op bepaalde zaken, waardoor zij het ook anders willen gaan aanpakken. “Als sporter heb ik soms twijfels over trainingen of bepaalde keuzes. In deze dagen merkte ik dat meerdere talenten daar last van hebben. Hier hebben we samen over kunnen spreken waardoor ik nu beter weet hoe ik dat aan moet pakken..” Aldus Jeffrey Reijnders over zijn topsport carrière.

Door alle positieve reacties kunnen we met 100% overtuiging zeggen dat het doel van de Sporttop Talent Walk is bereikt. Aldus een geslaagd Sporttop weekend waar we met z’n allen met veel plezier op terug kunnen kijken!
4. Talent Walk

bg_right_1.jpg