Dag winst voor Jeffrey Reijnders tijdens de Team Relay in Almere

Halverwege september vond in Almere voor Jeffrey de laatste wedstrijd van het seizoen plaats. De Eredivisie wordt verspreid over 5 wedstrijden in het triatlon. Tijdens deze laatste wedstrijd pakte Jeffrey samen met zijn teamgenoten de dagzege en daarmee eindigde ze ook als tweede in het eindklassement. Voor Jeffrey was het geen hele belangrijke wedstrijd, maar hij deed voornamelijk mee voor de fun. “Mijn doelen liggen internationaal en in Nederland doe ik mee met de top. Uiteraard deden er atleten mee van internationaal niveau, maar ook jongens waarbij het voornamelijk gaat om gewoon lekker te kunnen sporten.” Het team waarmee Jeffrey de Team Relay won in Almere, wordt als grapje ook wel het team van de afvallers genoemd. Een vriendengroep waarin ook jongens zitten die het net niet hebben gehaald. “Zij hebben er nog steeds veel plezier in en kunnen het ook nog gewoon erg goed.”

Het zwemmen is tijdens een triatlon meestal het sterkste onderdeel van Jeffrey. De reden hiervan is dat Jeffrey zijn carrière is begonnen met zwemmen en pas eigenlijk sinds 4 jaar aan triatlon doet. Tijdens de Team Relay ging het zwemmen echter iets minder. “Uiteindelijk kon ik nog wel met de eerste 3 uit het water komen, maar voor mijn gevoel kon dit beter.” In het fietsen en lopen daarentegen heeft Jeffrey zich verbaasd. “Ik voelde me ontzettend sterk. Het lopen is misschien maar 2 kilometer, maar dit gaat daarom heel erg hard. Hoe korter, hoe harder en hoe zwaarder het wordt.” Jeffrey bevond zich maar een paar seconden achter de grote jongens tijdens het fietsen, daarin heeft hij zichzelf weer een beetje overwonnen. “Deze jongens zitten normaal op een NK een paar minuten voor me.”

Het komende seizoen gaat Jeffrey zich voornamelijk richten op het fietsen en het lopen. “Het moet niet uitmaken hoe hard het gaat, je moet in elke wedstrijd hard kunnen lopen of fietsen. Dit moet ik nog leren.” Voor Jeffrey is dit misschien ook een stukje ervaring. Dit jaar heeft hij helaas niet de criteria behaald vanuit de triatlonbond om bij de nationale selectie te blijven. Dit betekent voor Jeffrey dat hij goed moet gaat nadenken over hoe hij dit volgend jaar wel zou kunnen halen. Voor het behalen van de criteria moet je bij een Europa Cup binnen de 4% van de winnaar eindigen. Bij een sprint afstand is dit ongeveer 2 minuten. Afgelopen seizoen kwam Jeffrey twee maal op 4,4% uit, waarmee hij een tekort had van 20 seconden. “Het is nog even afwachten wat de bond gaat bepalen”, geeft Jeffrey aan. Mocht hij niet meer in de selectie zitten, kan hij gewoon blijven meetrainen en heeft Jeffrey een jaar de tijd om deze criteria wel te behalen. In maart 2016 zal weer zijn eerste triatlon wedstrijd van het nieuwe seizoen plaatsvinden.

5. Jeffrey Reijnders

bg_right_1.jpg