Financiële ondersteuning vanuit het Sporttop Talentenfonds

Overdracht van kennis en expertise zijn de belangrijkste kernwaarden van Sporttop. Naast het bundelen van krachten biedt Sporttop de talenten ook materiële en financiële ondersteuning. Sporttop wil tenslotte een bijdrage leveren aan de totale ontwikkeling van de toptalenten. Het leven van een jong sporttalent kan hoge kosten met zich meebrengen, die op jonge leeftijd niet altijd zelf gefinancierd kunnen worden. Om geld geen belemmering te laten zijn in de ontwikkeling van een talent, heeft Sporttop het talentenfonds in het leven geroepen. Deze maand hebben Marieke Keijser en Maarten Hermans een bijdragen gekregen vanuit het Sporttop talentenfonds.

Marieke Keijser investeert in een Speedcoach GPS. “Zo’n Speedcoach GPS is echt een heel handig instrument voor roeiers”, legt Marieke uit. “Ik kan er mijn snelheid mee meten, de gemiddelde snelheid en er zit ook een hartslagmeter in. Bovendien geeft zo’n Speedcoach GPS mij veel zekerheden. Als je denkt dat je een keer slecht gevaren hebt, en de Speedcoach geeft wat anders aan, dan is dat lekker en verdwijnt de onzekerheid. Tijdens trainingen krijg ik nu ook veel meer feedback op mijn roeien, ik word hier alleen maar beter van.”

Maarten Hermans is het afgelopen winter veel bezig geweest om zijn lichaam te verbeteren. Dit resulteert uiteraard in meer kracht, maar Maarten is hierdoor ook veel zwaarder geworden. “Mijn huidige boot, waarin ik vorig jaar 4e van de wereld werd, was niet meer groot genoeg voor mij”. Maarten had vervolgens het zelfde model boot aangeschaft, maar dan met een groter volume. Helaas was dit ook niet de oplossing en verloor Maarten, met zijn toen nieuwe boot, erg veel tijd in de wedstrijden. “Je hebt met veel meer eigenschappen te maken, dan alleen het volume. De positieve eigenschappen van de boot kwamen in het grotere model niet naar voren”, verklaart Maarten. Uiteindelijk besluit hij om midden in het seizoen weer een nieuwe boot aan te schaffen. Dit blijk een goede keus te zijn geweest, want Maarten voelt dat het de goede kant op gaat. “Mijn laatste wedstrijd was ik 28e geworden. Ik ben niet tevreden over het resultaat maar ik had aan het einde van mijn wedstrijd nog veel reserve over. Bij de vorige wedstrijden was dit niet het geval”. Over anderhalve week vertrekt Maarten naar Londen voor de wereldkampioenschappen. Bij dit evenement hoopt Maarten met zijn nieuwe boot een ticket voor Rio binnen te halen.

3. Sporttop

bg_right_1.jpg