Stichting Sporttop

Achtergrond

‘Een gedegen advies van een ervaringsdeskundige leidt vaak tot de oplossing van een probleem'. Daarom heeft Jochem Uytdehaage in 2004 Sporttop opgericht. Sporttop bundelt de krachten van (oud-)topsporters, sponsors en supporters om een concrete bijdrage te leveren aan de ontwikkeling van Nederlandse toptalenten. Samen helpen wij een aantal grote sporttalenten op weg naar hun top. Niet alleen door materiële en financiële ondersteuning, maar vooral door overdracht van kennis en expertise van (oud-)topsporters aan de talenten van nu, de sportambassadeurs van de toekomst! Waarbij verder wordt gekeken dan alleen de sportcarriere. Juist de ontwikkeling van de mens op maatschappelijk vlak heeft hoge prioriteit. Sporttop spreekt hierbij over duurzaam presteren. Waarbij de balans van de emotionele, fysieke, mentale en spirituele energie doorslaggevend is.

Kern van Sporttop

Sporttop richt zich op talentbegeleiding  in de sport via het “cross-sport-principe”, met de overtuiging dat jeugdig sporttalent moet worden gekoesterd en extra aandacht nodig heeft in een zeer kwetsbare periode van hun leven, zodat het talent niet verloren gaat. In de afgelopen jaren heeft Sporttop aangetoond succesvol te zijn op het gebied van het begeleiden van topsporttalent en haar toegevoegde waarde bewezen.

Bureau Sporttop

Bureau Sporttop wordt door Eva Koenders, Wietske de Ruiter, Daniëlle Mouissie en Mandy Doeser gerund, met op de achtergrond voormalig schaatser Jochem Uytdehaage.

Eva is eind 2015 aan de slag gegaan bij Sporttop als algemeen projectmanager. Naast Sporttop begeleidt Eva jonge mensen met loopbaanvragen vanuit haar eigen bedrijf Koenders & Coaching en werkt zij voor NOC*NSF en Randstad voor het programma Goud op de Werkvloer.

Wietske is oud-hockeyinternational en Sporttop mentor vanaf het eerste uur. In haar werkende leven heeft Wietske altijd met topsporters gewerkt. Sinds eind 2010 werkt Wietske nu ook voor Sporttop. Lees meer over Wietske

Daniëlle is sinds 2005 freelance werkzaam voor Sporttop. Daarvoor is ze bij Trefpunt Sports & Leisure Marketing werkzaam geweest en heeft ze een waardevol netwerk opgebouwd in de sportmarketingwereld.

Mandy is eind 2014 na haar studie Sportmarketing & Mangement begonnen bij Sporttop als communicatiemedewerker. Naast haar werkzaamheden voor Sporttop werk zij fulltime bij de Nederlandse Energie Maatschappij op de afdeling Social Hub. 

Sporttop Bestuur
Philippe Smit (voorzitter)
Wiebe Brink (penningmeester)
Marjorie van de Wolfshaar (secretaris) 
Jochem Uytdehaage (algemeen lid)
Frank Thewessem (algemeen lid)

Comité van Aanbeveling
Humberto Tan
Erica Terpstra
Frank van den Wall Bake
Johan van der Werf

 

Wat is ons DNA?

bg_right_1.jpg