Annita van Doorn

Annita van Doorn maakt deel uit van een generatie shorttrackers die de sport in Nederland meer op de kaart heeft gezet. Samen met generatiegenoten Jorien ten Mors, Liesbeth Mau Asam, Cess Juffermans en Sjinkie Knegt heeft zij shottrack een gezicht gegeven.

2003 Is het internationale debuutjaar van Annita. De Spelen van Turijn kwamen voor haar helaas nog te vroeg maar in Vancouver 2010 was Annita er wel bij. Als onderdeel van de equipe van de teamaflossing weet zij een vierde plaats te behalen.

In 2008 wordt Annita Europees Kampioen op de 500 meter. In het seizoen 2010-2011 wordt er goud behaald door de Annita en de aflossingsploeg op de Europees Kampioenschappen. Het wereldkampioenschap leverde een zilveren medaille op, op hetzelfde nummer.

Persoonlijke eer komt de shorttrackster toe in 2008 en 2009 wanneer Annita wordt uitgeroepen tot shorttrackster van het jaar.

Annita runt op dit moment samen met haar vriend, ook oud-topsporter, een eigen fysiopraktijk.

In 2012 valt het besluit om te stoppen met de sport. Gelukkig is Annita actief geworden als Sporttop mentor waarbij ze haar kostbare ervaring overbrengt op talent Rody de Bie.

bg_right_1.jpg