Esther Deden

 

Naam       

Esther Deden

Geboortedatum     

01-07-1994

Woonplaats    Almere/Arnhem
Sport        Handboogschieten - Recurve Dames
Mentor   Bram Ronnes
Twitter   @EstherDeden

 

Hoe ben je met je sport begonnen en op welke leeftijd? 

Ik ben op mijn 14 begonnen met handboogschieten, samen met twee vriendinnen. Het originele plan was om verschillende sporten uit te proberen maar we zijn blijven hangen bij de eerste sport die we probeerden, handboogschieten.

Op welk behaald succes ben jij het meest trots en waarom? 

Afgelopen jaar (2013) ben ik voor het eerst mee gaan draaien met Jong Oranje en ben hiervoor dus voor het eerst uitgezonden naar Junior Cups. Hier heb ik samen met mijn team genoten en een bronzen medaille behaald in Ljubljana Slovenië. Dat was het hoogtepunt van mijn seizoen, samen met mijn bronzen medaille op het NK Outdoor Senioren.

Waarom ben jij Sporttop talent geworden> 

Ik leerde Sporttop kennen via mijn hardlooptrainster die ook mentor was bij Sporttop, Marcella Boerma. Ik heb mij toen een jaar voor dat ik in Jong Oranje werd opgenomen aangemeld bij Sporttop, maar ben het jaar daarop opgenomen als talent.

Waar helpen Sporttop en jouw mentor jou mee? 

Tot nu toe helpt mijn mentor mij vooral door te praten over dingen binnen de sport, we praten bijvoorbeeld over het niet selecteren voor het WK, over mogelijke spanningen binnen het team en over hoe Bram dit soort situaties in zijn sport heeft opgelost en hoe er mee om ging.

Wat is jouw sportieve droom? 

Mijn ultime sportdoel zijn natuurlijk de Olympische Spelen, maar verder wil ik gewoon graag als mens en sporter groeien binnen de sport en veel meer internationale ervaring opdoen en beter gaan mee draaien op het volwassen circuit.

Wat wil je graag tegen Sporttop zeggen?

Sporttop heeft mij afgelopen jaar geholpen om toch nog toegelaten te worden op school. De inschrijftermijn was al dicht tegen de tijd dat het zeker was dat ik naar Papendal zou verhuizen, en door sporttop kan ik nu wel de minor volgen die ik wilde. Daar wil ik Sporttop graag voor bedanken!

 

 

bg_right_1.jpg