Celeste PlakNaam       

Celeste Plak

Geboortedatum      26-10-1995
Woonplaats    Tuitjenhorn
Sport        Volleybal
Sportclub    VV Alterno
Trainer      
Beste prestatie   Nederlands-team
Ultieme sportdoel   Olympische Spelen
Sporttop-mentor   Jokelyn Tienstra
Twitter   https://twitter.com/celesteplak

 

Derdejaars student van het Johan Cruyff College Nijmegen, Celeste Plak speelt komend seizoen in het rosso e blu van Volley Bergamo. Het 18-jarige talent heeft ervoor gekozen Alterno te verruilen voor deze Italiaanse club met een rijke historie. ,,Ik heb heel veel zin in het nieuwe seizoen", aldus “Plakkie”

Ondanks haar jeugdige leeftijd lag een transfer van Celeste naar het buitenland in de lijn der verwachting. Het was alleen nog de vraag waar ze naar toe zou gaan. Celeste had een duidelijk beeld van wat voor club ze wilde; een famlieclub, een warme club zoals haar huidige vereniging Alterno. Verder wilde Celeste graag een trainer die met jonge talenten om kan gaan. Bergamo heeft een mooie historie en staat erom bekend dat het goed is in het opleiden van jonge speelsters." En dus speelt de international de komende twee jaar in Bergamo, bij de club die acht scuddeti heeft en zeven keer de beste van Europa was.

Voordat Celeste zich in Bergamo meldt voor het nieuwe seizoen, staat er nog een lange zomer bij Oranje voor de boeg die mogelijk ook in Italië (WK) eindigt.

bg_right_1.jpg