Op eigen "benen" verder

Op eigen ''benen'' verder

Op 30 oktober ben ik afgereisd naar het prachtige plaatsje Blaricum. Om daar met Jochem Uytdehaage en Danielle Moussie van Sporttop te praten over mijn tijd bij Sporttop en mijn verdere toekomst.

In het jaar 2008 ben ik een talent geworden van Sporttop. Wat een eer was dat. Voormalig atleet Marko Koers werd mijn mentor. Hij heeft mij vier jaar begeleid in alle aspecten van mijn sport. Al snel had ik een enorm fijne klik met Marko. En naarmate de tijd verstreek, werd onze band steeds hechter. Zo kon ik samen met Marko vele onzekerheden, op en naast de tennisbaan, overwinnen. Vele malen heeft hij mij de oh zo bekende spiegel voor gehouden. Bij ons stond zelfreflectie hoog in het vaandel. Samen maakten we keuzes. Ookal was tennis niet zijn discipline, hij heeft mij heel veel geleerd over het begrip : topsport. Mede dankzij Sporttop ben ik in aanraking gekomen met mijn sport psychologe. Daar werk ik nu al vier jaar mee. Vooral de afgelopen twee jaren waren erg intensief. Ik ben nog steeds Aniek, maar ik ben een stuk wijzer geworden met de adviezen van mijn sport psychologe en Marko. Als ik terug kijk naar 2008 zie ik mezelf als een amateur en nu vier jaar later, zie ik mezelf als een professional. Want dit heb ik altijd gezegd: Sporttop, is the doorstep to profesionalism.

Ik ben nu Fase 4 talent geworden bij Sporttop. Dat wil zeggen dat ik los word gelaten. Om zo verder alleen, met alle adviezen van Sporttop in mijn bagage, alle tennisbanen op de wereld onveilig te maken. Mijn grote droom gaat waarschijnlijk werkelijkheid worden. Ik mag waarschijnlijk, na het volgen van coaching training, een mentor worden voor Sporttop. Dit is echter pas over een jaar of twee, omdat ik eerst zelf aan mijn competenties op de baan moet werken. Maar ik kijk er echt naar uit. Eindelijk kan ik iets terug doen voor Sporttop.

Ik wil graag een paar mensen hartelijk danken voor hun tomeloze inzet voor mij en alle andere talenten. Jochem Uytdehaage, een atleet in hart en ziel, bedankt voor je altijd even geweldige enthousiasme!  Danielle Moussie, hartelijk dank voor je bezorgdheid en je luisterend oor. Wietske de Ruiter, bedankt voor je bezorgdheid en je ondersteunende woorden. Jij wist meteen hoe bij mij de pet ervoor stond.   En last but not least, Marko Koers. Marko, ik dank je heel hartelijk voor alle adviezen die je mij de afgelopen jaren hebt gegeven. En dat je de moeite voor mij wilde nemen om van mij een betere atleet te maken. Ik wens je veel succes en plezier met het begeleiden van een nieuw talent. Keep up the good work.

Dit is zeker niet het afscheid van Sporttop. Ik zal nog veel in contact blijven met deze fantastische organisatie. Alle informatie is te vinden op www.sporttop.nl Word supporter of vriend, en begeleid samen met de mentoren nieuwe talenten. Ik heb er ontzettend veel aan gehad! Oh nee, dat heb ik nu nog steeds :)..     Om dit stukje schrijven af te sluiten, geef ik jullie dit nog even mee. Toen ik in de auto stapte en weg reed vanuit Blaricum, kwam dit liedje op de radio. Nina Simone - Feeling Good. Neem even de moeite om het liedje te luisteren, en denk dan even aan Sporttop. Fantastisch gevoel krijg je er van!

Sporttop, you have been amazing, till we meet again!

Aniek

bg_right_1.jpg