Marije Langen

Ik ben Marije Langen. Op 29 december 1986 ben ik geboren in Assen. Ik woon sinds september 2008 in Zoetermeer. Dit is speciaal voor mijn trainingen. En ik studeerde Voeding & Dietetiek aan de Hanze hogeschool in Groningen. Soms is dat best pittig met het combineren met atletiek. En ondertussen heb ik eind 2009, na mijn afstuderen, mijn eigen dietistenpraktijk in Leiden en Zoetermeer gestart. Vanaf 2 december 2010 mag ik mij ook sportdietist noemen.  

De eerste sport die ik heb beoefend is zwemmen. Daar heb ik mijn A en B diploma gehaald. Daarna ging ik op gymnastiek. We deden daar altijd leuke spelletjes. En vaak won ik de tik spellen, want ik kon toen al best hard lopen. Maar op een gegeven moment kregen we om de week een nieuwe juf of meester. Na een poosje werd dat wel wat vervelend. In die tijd werd mijn vader lid van de loopgroep van atletiekvereniging AAC’61 in Assen. Toen ben ik eens met hem meegegaan. En zo zei ik gymnastiek vaarwel en kwam atletiek in mijn leven. En sinds eind 2008 ben ik lid bij ARV Ilion in Zoetermeer. En train ik bij Rini van Leeuwen en Marlies Larsen.  

Sinds mijn 5e jaar doe ik aan atletiek. Dat zijn ondertussen al heel wat jaren training. Het begon bij de mini’s. En al gauw werd ik pupil. Al spelen der wijs deed ik van alles en nog wat op de trainingen. Als pupil heb je ook je eerste wedstrijden. Ik weet nog heel goed dat ik op mijn eerste wedstrijd heel erg zenuwachtig was. Eigenlijk won ik als pupil niet vaak wat. Ik deed gewoon gezellig mee. Wel had ik een favoriet onderdeel en dat was hoogspringen. 

Ook ben ik een aantal jaren lid geweest van schaatsvereniging De Scheuvelloper in Assen. Dit vond ik ook altijd erg leuk om te doen. In het laatste jaar dat ik dat deed kon ik de atletiektrainingen en de schaatstrainingen nog net een beetje met elkaar combineren. Wel ben ik dat jaar nog 2 keer uitgenodigd voor een Interclub wedstrijd. Een keer was dat in Alkmaar en de tweede keer was dat in Heerenveen in Thialf. Ik weet nog goed dat ik daar toen een dik pr reed op de 500m. Maar na dat schaats jaar ben ik er mee gestopt. Ik heb toen gekozen om verder te gaan met atletiek. 
Na een aantal jaren kom je in de junioren terecht. Bij de junioren werd het een grotere strijd om wie er won. Zo groeide ik verder door de wedstrijden en trainingen. Als 2e jaars C won ik mijn eerste grote wedstrijd met het hoogspringen. Namelijk de Nationale C-spelen in Amsterdam. En omdat ik won, mocht ik mee naar een interland tegen West-Falen (Duitsland). 

Verder deed ik eigenlijk nog steeds altijd alle onderdelen. De meerkamp zo als dat heet. Uiteindelijk sprong ik plotseling als 16 jarige 1,86m. Een Nederlands Junioren record. Dat was wel een grote verrassing. Vanaf toen ben ik mij wat meer gaan specialiseren op het hoogspringen. Vandaag de dag ben ik nog steeds bezig met het hoogspringen. Dat vind ik het leukste onderdeel. En ik wil graag mijzelf hier in blijven verbeteren. Ik wil het hoogst haalbare eruit zien te halen. En mijn ultieme doel is de Olympische Spelen.

Voor meer informatie over Marije: www.marijelangen.nl.

bg_right_1.jpg