Karin Ruckstuhl

Karin Ruckstuhl

Karin Nathalie Ruckstuhl (Baden2 november 1980) is een in Zwitserland geboren Nederlandse oud-atlete. Ruckstuhl was een veelzijdig atlete, die zich vooral op de zevenkamp richtte. Zij is getrouwd met meerkamper Chiel Warners. Zij nam eenmaal deel aan de Olympische Spelen, maar veroverde bij die gelegenheid geen eremetaal. Ze was houdster van vier Nederlandse records, waarvan er nog eentje staat.

Karin Ruckstuhl was niet alleen een veelzijdige atlete maar is bovenal een veelzijdig persoon. Als atlete was zij in Nederland vooral succesvol op de springnummers. In het begin van haar carrière pakte zij drie jaar op rij de Nederlandse titel bij het hink-stap-springen. Nadat zij zich meer ging toeleggen op de meerkamp, werden het verspringen en het hoogspringen meer haar specialiteit. Bij het verspringen veroverde zij maar liefst 8 nationale titels, bij het hoogspringen drie.

Toch kennen de meeste mensen Karin van de meerkamp. In 2006 pakte zij zilver bij het WK indoor op de vijfkamp. Ook wist zij een knappe tweede plek te behalen op de zevenkamp bij het EK (outdoor). Karin is de huidige Nederlands recordhoudster op de zevenkamp. 

In 2004 mocht Karin deelnemen aan de Olympische Spelen. Zij kon zich opmaken voor een spannende Olympische Spelen in Beijing in 2008. Een hernia-operatie gooide roet in het eten.

Zoals gezegd is Karin ook een veelzijdig persoon. Zij studeerde cum laude (!) af bij de Universiteit van Utrecht voor de studie van geofysica. Daarnaast vindt zij het fantastisch om de jonge talenten bij Sporttop te begeleiden (net als haar man, Sporttop mentor Chiel Warners).

Karin heeft bij Sporttop alle aandacht voor zwemster Romy Pansters.

bg_right_1.jpg