Jokelyn Tienstra


(10 oktober 1970 – 8 december 2015)

Als gewaardeerd keeper heeft Jokelyn Tienstra vele interlands op haar naam staan voor Nederland. Hoogtepunt met het Nederlands team was voor Jokelyn het behalen van de vijfde plek tijdens het WK in St. Petersburg in 2005. "Dat we daar met een geweldig team een ware flow bereikten waarin we van de allerbeste teams van de wereld konden winnen was fantastisch." 

Het einde van haar handbalcarrière kwam abrupt nadat bij haar een hersentumor werd vastgesteld. Inspirerend is het doorzettingsvermogen en de vrolijkheid die Jokelyn kenmerkt. Ondanks de constatering van de hersentumor is Jokelyn veel energie blijven steken in de handbalsport en vooral talent. Als trainster bij de handbalacademie op Papendal motiveerde zij de talenten om alles uit zichzelf te halen om hun doelen te bereiken. Belangrijk voor haar was dat de talenten dit vanuit hun eigen vermogen doen.

Jokelyn was een zeer inspirerend persoon, die een tegenslag haar niet in de weg liet staan. Op 8 december 2015 hebben wij afscheid moeten nemen van deze zeer authentieke vrouw. Niet alleen Sporttop maar de sportwereld verliest een grote persoonlijkheid, een fantastische coach, trainer, een ultieme talent begeleider,  en een ongelofelijke lieve vrouw. Het talent dat Jokelyn begeleidde bij Sporttop was volleybalster Celeste Plak. In de tijd dat Celeste op Papendal woonde heeft ze heel veel steun ondervonden van Jokelyn. Talenten (handbal) Rinka Duijndam en Delaila Amega zijn door Jokelyn voorgedragen aan Sporttop.

 

bg_right_1.jpg