Jeffrey Reijnders

 • Terugblik seizoen 2013-2014 geplaatst op zondag 12 oktober 2014 18:12:23 door jefftriathlon

  Dit seizoen begon voor mij in Sittard na een verhuizing naar het zuiden van het land. Op mezelf wonen, een nieuwe studie en een nieuwe omgeving. Dat was uiteraard wennen, maar het bevalt tot op de dag van vandaag erg goed!

  Ik heb een hele goede winter gehad met weken waarin ik bijna 100km heb gelopen. In februari was er een kleine tegenslag door een ontstoken kies, maar de winter was zeer geslaagd. In Maart ben ik op trainingskamp naar Spanje gegaan met de Bond, ook dat was erg goed!

  Na deze trainingsstage ging het wedstrijdseizoen langzaam beginnen. Wie naar beneden scrolt en mijn uitslagen bekijkt kan samen met mij concluderen dat de eerste helft van het seizoen niet zo gegaan is als ik hoopte. Ik heb simpelweg veel pech gehad. Het begon in Portugal met een valpartij, een maand later had ik een lekke band in Frankrijk. Door deze 2 teleurstellende wedstrijden had ik mij nog niet gekwalificeerd voor het EK. Hiervoor ben ik daarom nog naar Tsjechië afgereisd met mijn broer. Hier ging het wel goed, en kwalificeerde ik me voor het EK. In de voorbereiding op het EK zat het NK in Amsterdam, waar ik weer een lekke band had. Om weer je knop om te zetten dat deze dingen gebeuren wordt steeds lastiger.

  Het EK was een fantastische ervaring die ik niet snel zal vergeten. De wedstrijd was loodzwaar, vooral het fietsen. Hier kwam ik tekort, waardoor ik tijdens het lopen niks meer overhad om goed te kunnen finishen. Maar het EK smaakte naar meer en ik wilde mij toch nog proberen te plaatsen voor het WK in Canada. Holten zou mijn wedstrijd moeten worden, maar een valpartij betekende alweer een DNF voor mij. Met kneuzingen aan mijn pols, heup, enkel en schouder naar het ziekenhuis afgevoerd. Dit was de druppel… mentaal gebroken.

  Na veel gesprekken met mijn coach, mental coach, mentor en mensen om mij heen was ik eruit. Ik zou niet naar Genève gaan om het nog 1 keer te proberen me te plaatsen. Op dit niveau moet je fysiek en mentaal top zijn, en dat was ik beide niet. Toen begon een nieuw hoofdstuk, ik heb een reeks van 4 minder belangrijke wedstrijden uitgezocht om gewoon lekker te racen. Het plezier terug vinden, mentaal er weer bovenop komen. Al deze wedstrijden gingen goed en alle 4x podium.

  Vooral die van Het Rondje Eilanden was een mooie, fantastische wedstrijd. Na deze wedstrijden waren er nog maar 2 over, de finale van de Eredivisie en de afsluiter van mijn juniorentijd. In Almere werden we 3e met het team in de dag uitslag en in het eindklassement, echt top! 2 weken later heb ik mijn seizoen en juniorentijd goed afgesloten met een 20e plaats en een beste looptijd dit seizoen.

  Al met al dus een seizoen met hoogtepunten en dieptepunten. Veel gelachen, maar ook zeker een paar traantjes gelaten. Nogmaals het bewijs dat sport emotie is, dat vind ik mooi aan sport.

  De uitslagen van seizoen 2013-2014:

  40e ETU-Junior cup Quarteira

  DNF ETU-Junior cup Vierzon

  12e ETU-Junior cup Brno

  53e NK sprint triathlon Amsterdam

  44e EK junioren Kitzbühel

  DNF ETU-Junior cup Holten

  3e Triathlon Beerse

  1e Het Rondje Eilanden

  1e Triathlon Leiderdorp

  3e Triathlon Weiswampach

  3e Eredivisie triathlon Almere(team)

  20e ETU-Junior cup Alanya


  Plaats uw reactie

  Velden met een * zijn verplicht.
   
   
    

Zoek op keywords

blog archief

 • april 2017 (0)
 • maart 2017 (0)
 • februari 2017 (0)
 • januari 2017 (0)
 • december 2016 (0)
 • november 2016 (0)
 • oktober 2016 (0)
 • september 2016 (0)
 • augustus 2016 (0)
 • juli 2016 (0)
 • juni 2016 (0)
 • mei 2016 (0)