Yvette Heijt

Foto: Frank Eerlandt

Naam      

Yvette Heijt

Geboortedatum    28-4-1995
Woonplaats  Noordwijk
Sport      Snowboarden
Sportclub  Nederlandse Ski Vereniging
Trainer     Pepijn van Schijndel & Martijn Fijm
Beste prestatie 7e plaast world ranking
Ultieme sportdoel Olympisch Goud
Sporttop-mentor Rebekka Kadijk
Website www.yvetteheijt.nl

Mijn naam is Yvette Heijt. Ik ben geboren op 28-04-1995 en ik woon in Noordwijk.

Ik ben begonnen met snowboarden toen ik 10 jaar oud was. Ik was al meteen ontzettend enthousiast en besloot toen ik 13 was om aan te sluiten bij een Alpine snowboardteam. Al na een jaar werd ik toegelaten in de Nederlandse Jeugd Selectie. Helaas, na een jaar had ik mijn eerste blessure, een botbreuk, waardoor ik op de operatie tafel moest. Tijdens mijn blessure kon ik niet wachten om weer te gaan boarden!

In het seizoen 2010-2011 mocht ik voor het eerst FIS wedstrijden gaan rijden, dat zijn Internationale wedstrijden. Daarnaast ben ik ook Europa Cups gaan rijden. Ik heb een goed seizoen achter de rug. In oktober 2011 stond ik 7e op de wereldranglijst van Dames uit 1995. Ik ben Nederlands Kampioen op de borstelbaan geworden bij de Dames Senioren en Sporttalent van het jaar 2010 in Noordwijk.

In 2011 zit ik in mijn examenjaar 5 Havo, het wordt pittig. Ik wil mijn examens graag in een jaar doen, omdat ik er niet vanhoud om dingen maar half te doen.


In de toekomst wil ik mee gaan doen aan de World Cup, het is mogelijk om daar dit seizoen mijn punten voor binnen te halen. En natuurlijk ga ik voor Olympisch goud! Nicolien Sauerbrij heeft het laten zien dat het mogelijk is!

Foto: Mike Pong

 

bg_right_1.jpg