Nathan van der LeeNaam         Nathan van der Lee 
Geb. datum    04-01-1991
Woonplaats    Haren
Sport          Tafeltennis
Sportclub   Mannak DTK
Trainer          Jan Vlieg
Oud-Sporttopmentor   Peter Schep
Beste prestaties     Brons EJK 2005 enkelspel
Ultieme sportdoel     Deelname Olympische Spelen
Site   http://www.nathanvanderlee.nl/


Mijn naam is Nathan van der Lee. Ik ben in aanraking gekomen met tafeltennis door mijn broer. Mijn broer (Tobias) speelde namelijk al competitie bij een club in Groningen. Ik zat toen nog op voetbal, maar ging af en toe wel eens kijken. Ik vond het heel leuk en mocht soms zelf ook wel een balletje slaan. Ik begon het steeds leuker te vinden. Op een gegeven moment vond ik tafeltennis veel leuker dan voetbal en ben ik op tafeltennis gegaan.

Ik heb al ongeveer 2 jaar last van mijn voeten. Daarvoor ben ik naar een sportarts op Papendal ( nationaal sportcentrum in Arnhem) gegaan. Hij vertelde mij dat het niet ernstig was en ik kon gewoon doorspelen en dat het vanzelf over moest gaan. Het werd eigenlijk alleen maar erger en 2 maand geleden heb ik een echo laten maken van beide voeten in het ziekenhuis in Ede. Hieruit kwam dat ik in beide voeten een ontsteking heb zitten bij de aanhechting van mijn hak. Aan de rechterkant is de ontsteking ongeveer 2.5cm en aan de linkerkant 1.5cm. Verder bleek dat ik in beide voeten kalk heb zitten.

Ik ben nadat ik de uitslag gehoord had direct gestopt ( in overleg met mijn ouders, bondscoach, Danny Heister en Sportarts) met tafeltennis. Ik moest 5 behandelingen ondergaan. Één behandeling per week. Shockwave therapie heet het. Daarbij wordt er met een soort pistool 3000 keer met geluidsgolven op de pijnlijke plek "geschoten". Ik heb de 5 behandelingen gehad alleen de pijn is er nog steeds.

Na deze behandelingen is het blessureleed gelukkig uiteindelijk verdwenen en tafeltennist Nathan nog steeds met plezier

bg_right_1.jpg