Leon Commandeur

Wielrenner Leon Commandeur

Naam        Leon Commandeur
Geboren       22-12-1990
Woonplaats    Sint Pancras
Sport        Wielrennen
Sportclub    Line-Lloyd Footwear Cycling Team.
Trainer       Richard Louman en Melvin Kantebeen
Oud-Sporttopmentor   Johan Kenkhuis
Beste prestatie   Winnaar omloop van Margraten 2006, brons individuele achtervolging junioren
Ultieme sportdoel   Winnen van de Tour de France

 

Mijn naam is Leon Commandeur , wielrenner.
 
Op 12 jarige leeftijd ben ik, geïnspireerd door Lance Armstrong, begonnen met wielrennen in de jeugdcategorieën. Meteen vanaf het begin ging het goed en had ik er erg veel plezier in! Ik ‘hobbelde’ 2 jeugdcategorieën goed door en als nieuweling (15-16jarigen) wist ik een prachtige overwinning te behalen in Nederlands mooiste nieuwelingen klassieker; de Omloop van Margraten in Zuid-Limburg. Ik was in die categorie ook goed op dreef in de nationale tijdritcompetitie, waarvan ik op één na alle ritten wist te winnen en daarmee uiteraard ook het eindklassement.
 
Vol goede moed, en geselecteerd voor de nationale ploeg, stapte ik over naar de junioren categorie (17-18jarigen). De eerste helft van het seizoen liep echter alles behalve goed; ik liep tegen overtraindheid aan, was oververmoeid en kreeg last van mijn rug en knie. Als het eenmaal tegen zit, dan zit het ook écht tegen, bleek wel! Ik bleef echter volhouden en de tweede helft van het seizoen wist ik mooie resultaten neer te zetten; ik won de Flevotour en behaalde ereplaatsen in o.a. de Wereldbekerwedstrijd Kroz Istru Tour in Kroatië en het NK Tijdrijden. Mijn tweede seizoen bij de junioren, in 2008, ging het beter en won ik wederom mijn klassieker. Dit jaar zelfs twee, namelijk de Omloop van Borsele en de Omloop der Kempen. Verder behaalde ik nationaal en internationeel weer mooie ereplaatsen.
 
Vanaf het jaar 2009 reed ik in de beloften categorie U23 (tot 23 jaar) bij de ploeg van Line-Lloyd Footwear Cycling Team. 

 

 

bg_right_1.jpg