Steven Le Fevre

Zeiler Steven Le Fevre 

Naam      Steven Le Fevre
Geboren     11 juli 1987
Woonplaats  Santpoort Zuid
Sport          Zeilen
Sportclub  WSV de Doordrijvers
Trainer     Yannick Boumans
Beste prestatie     Europees kampioen 2006, 2e WK 2006, Nederlands kampioen 2006 en 2e op Pre-Olympics Beijing
Ultieme sportdoel Medaille op de Olympische Spelen
Site     www.teamsteven.com


Na een verouderd stukje op de Sporttopsite is het tijd voor een update. Mijn naam is Steven Le Fevre en ondertussen ben ik alweer 19 jaar. Door al het sporten vliegt de tijd! Mijn sport en passie is zeilen.

Al van jongs af aan ben ik op het water te vinden. Eerst op clubniveau, maar al snel ben ik competitief gaan zeilen. Veel wedstrijden door Nederland en trainen op het Hoornse Hop. In 2000 ging het zo goed dat ik bij de Kernploeg van Nederland mocht. In de jaren hierna heb ik 3 WK's gevaren voor de jeugd tot en met 15 jaar. Met als hoogtepunt het WK in Amerika waar ik 5de werd. De leeftijdsgrens was bereikt, tijd voor de volgende stap.

Het nieuwe avontuur werd de Laserklasse. Fysiek gezien een zware keuze, aangezien ik met mijn 62 kilo erg aan de ondergrens zat. Door veel te trainen en fysiek hard aan de weg te timmeren, kwam dit jaar het gewenste resultaat. In de voorgaande jaren ging het ook goed, maar ik liet altijd wel ergens een steekje vallen. Dit jaar was het dan zover, Europees Kampioen, 2 op het WK en 2de op de Pre-Olympics. Een superseizoen! Als afsluiting wist ik ook mijn Nederlandse titel nog te prolongeren afgelopen maand.

Afsluiting? Ja, het is tijd voor een nieuw avontuur. Een Olympisch avontuur. Najaar 2006 hebben Steven Krol en ik met het Watersportverbond om de tafel gezeten. Zowel van onze kant als van de kant van de bond was iedereen erg positief. De Olympische Campagne in de 470-klasse (tweemansboot) is een feit! Het is veel regelen en om het financieel rond te krijgen is het ook een hele klus, maar het is geweldig dat we in de mogelijkheid gesteld zijn om dit te doen!

De slogan: Living the dream! is nu "Living the dream together!"

Jullie horen snel van onze ontwikkelingen in deze nieuwe klasse!

www.knwv.nl (Het Watersportverbond)

bg_right_1.jpg