Sanne in 't HofNaam         Sanne in 't Hof
Geboren        15 januari 1989
Woonplaats     Bathmen
Sport     Kunstschaatsen
Sportclub      Pirouette, Enschede
Trainers       Yuri Bureiko en Marina Serova
Beste prestatie    2e NK junioren, 5e NK senioren
Ultieme sportdoel   Top 15 Europa

 

Mijn naam is Sanne in 't Hof. I ben met het kunstschaatsen in aanraking gekomen door mijn broer, Jan Willem. Mijn broer deed aan hardrijden op dat moment en ik ging naar hem kijken. Althans dat was de bedoeling, maar ik kon mijn ogen niet van het kunstschaatsen afhouden. En zo is mijn passie voor het kunstschaatsen begonnen… . Zoals je al gelezen hebt heb ik nog een oudere broer en nog een zusje, Fleur.

Ik heb een lange tijd last gehad van een blessure. Mijn elleboog is in twee jaar tijd drie keer uit de kom gegaan. Ik heb hiervoor een operatie ondergaan zodat ik het kunstschaatsen weer verder kon beoefenen zonder blessureleed. Ron Zwerver heeft mij hier enorm mee geholpen. Door hem ben ik bij de juiste arts en bij de juiste fysiotherapeut terecht gekomen. Mijn laatste ziekenhuisbezoek was in november 2007 en ik ben toen eindelijk genezen verklaard!

Na dat ik mijn HAVO diploma op zak had, heb ik besloten om mij een jaar lang volledig te  focussen op het schaatsen. Ron Zwerver heeft mij geholpen om de juiste beslissingen te nemen op het gebied waar en met welke coach… . Ik heb uiteindelijk gekozen voor Coventry, Engeland, om daar te gaan trainen met Yuri Bureiko en zo af en toe ook bij zijn vrouw Marina Serova.

Ik hoop later bij de top 15 van Europa en de wereld te horen, zodat het kunstschaatsen weer in de picture komt.

Sanne volgt de opleiding SMO bij de HVA in Amsterdam. Ze heeft ook deelgenomen aan de Alpe D'Huzes.

bg_right_1.jpg