Roy van Meel

Atleet Roy van Meel
Foto: Jan-Kees de Meester

Naam         Roy van Meel
Geboren        20 maart 1990
Woonplaats     Bergen op Zoom
Sport     Atletiek (hoogspringen)
Sportclub      ARV Ilion, Zoetermeer
Trainers       Rini van Leeuwen (bondscoach) en Rene van Meel
Beste prestatie    Nationaal Kampioen junioren C en B, beste seizoensprestatie 2007 bij B en A-junioren
Ultieme sportdoel   Deelname Olympische Spelen
Oud Sporttop-mentor      Klaas-Erik Zwering


Ik ben Roy van Meel. Vanaf mijn zevende jaar ben ik lid van de atletiekvereniging SPADO. Ik heb hier de grondbeginselen van de atletiek geleerd. De eerste jaren nam ik deel aan de meerkamp wedstrijden. Meerkamp is een wedstrijd waarbij verschillende onderdelen van de atletiek aan bod komen. Ik was blij dat ik als D-junior (12 en 13 jarigen) mocht gaan kiezen in welk onderdeel ik wilde gaan specialiseren. In eerste instantie koos ik voor lange afstand lopen. Na een seizoen vond ik dit niet leuk meer. Ik wilde gaan hoogspringen. Om bij de specialisatie training hoogspringen te mogen deelnemen moest ik 1.40m springen. Helaas sprong ik toen 1.25m. Dat was dus nog even wachten. Eindelijk mocht ik beginnen en na verloop van tijd begon het vruchten af te werpen. Ik ging in korte tijd van 1.25m naar 1.55m. Een hele grote vooruitgang.

Als junior-C (14 en 15 jarige) heb ik veel wedstrijden gewonnen. De mooiste successen waren wel het Nederlands kampioenschap in Amsterdam en het verbreken van het clubrecord. Speciaal aan het clubrecord verbreken was dat het oude record net zo oud was als ik nl 15 jaar. Het was 1.88m en ik bracht het naar 1.91m. Als 1e jaars B-junior (16 en 17 jarigen) haalde ik wederom het Nederlands kampioenschap indoor en sprong in dit jaar over 2.00 meter. In dit jaar kon ik bij een hoogspringgroep te Zoetermeer gaan trainen.
Sinds januari 2007 ben ik lid van ARV Ilion geworden. Op dat moment trainde ik 6 keer per week waarvan 2 keer in Zoetermeer en 4 keer in Bergen op Zoom.

Uiteindelijk heb ik afscheid moeten nemen van Sporttop.

Het springen zit echter nog steeds in het bloed. Onlangs (september 2012) sprong ik nog 1,94 op de Klaverblad Highjump meeting te Zoetermeer.

bg_right_1.jpg